Koopwijzer gebruikte middenklasser

Duitse, Franse, Italiaanse, Japanse auto's, er is voor ieder wat wils op deze competitieve markt die door de fabrikant vaak als speerpunt wordt gezien. Hoe vindt u tussen al die modellen, prijzen, merken, bouwjaren en opties de occasion van uw dromen? Geen paniek, neem onze aankoopadviezen ter harte!

"Laten we bij het begin beginnen: wat is een middenklasser?"

Een middenklasser is een auto die bovenal geschikt is voor de lange(re) afstanden. Een auto met een stabiel rijgedrag en een fors formaat (sommige grote middenklassers zijn langer dan 4,80 m) die een optimale rijkwaliteiten heeft, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden, dankzij een uitstekende wendbaarheid en een groot aantal rijhulpsystemen. En die natuurlijk gekenmerkt wordt door een topklasse comfort voor zowel de bestuurder als de passagiers. Bij Citroën Select vindt u de beste occasions van de markt waarbij we vooral letten op de volgende punten:

• De carrosserie: een slecht behandelde middenklasser is direct herkenbaar aan de kleine beschadigingen van en slijtplekken op de carrosserie. Een eerste indruk die veel zegt over de geschiedenis van de auto en zijn resterende levensduur. En vergeet niet om de carrosserievariant te kiezen die aansluit op uw behoeften: een grote stationcar als de Citroën C5 Tourer biedt andere voordelen dan een compacte hatchback als de Citroën C4.

• De motor: de staat van de motor is van levensbelang voor een gebruikte middenklasser. Rijgewoontes, type ritten, kilometerstand, onderhoudsboekje, het zijn allemaal indicatoren die een indruk geven van de gezondheid van uw toekomstige auto.

• Het interieur: comfort en een chique uitstraling horen bij een middenklasser. Maar na 100.000 km begint ook het interieur de eerste sporen van slijtage te vertonen. Beschadigd leder, slijtplekken, gaten of krassen... De dagelijkse praktijk is niet altijd gemakkelijk. Let goed op en aarzel niet de middenklasser die u denkt te gaan kopen uitgebreid te inspecteren.

• De uitrusting: de uitrusting van een middenklasser, of het nu gaat om comfortvoorzieningen, rijhulpsystemen of andere hightech functies, verschilt per model, bouwjaar en merk. Bij het Citroën Select-netwerk vindt u de auto met de door u gewenste uitrusting tegen een gunstige prijs. Of ga voor de Citroën C5, de royaal uitgeruste grote middenklasser van het merk met de Double Chevron!

Berline

 

"Kan ik garantie krijgen op mijn gebruikte middenklasser?"

De aanschaf van een middenklasser, zelfs als occasion, blijft een flinke investering! Koop uw middenklasser bij een autobedrijf als u uzelf plezier wilt doen zonder onnodige risico's te lopen. APK-gekeurd, volledig nagekeken en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen... Bovendien profiteert u van een garantie van tot wel 24 maanden op uw Citroën Select-occasion: een veilig en rustgevend gevoel!

Ga dus snel naar citroenselect.nl of naar de dichtstbijzijnde dealer om tussen de door onze experts geselecteerde auto's de middenklasser van uw dromen te vinden.

Renzo van Dongen
Renzo van Dongen
Bent u op zoek naar een betrouwbare en comfortabele auto tegen een redelijke prijs? Kies dan voor een gebruikte middenklasser!
#Occasion
#Middenklasser
#CitroënSelect