Koopwijzer gebruikte elektrische auto

Bent u op zoek naar een voordeligere auto die het milieu zo min mogelijk belast? Denk dan eens aan een gebruikte elektrische auto! Dankzij het batterijpakket kan een elektrische auto dagelijkse ritjes afleggen zonder een druppel brandstof te verbruiken! Op deze pagina vindt u aankoopadviezen en punten waar u op moet letten voordat u deze moderne vorm van vervoer omarmt!

"Een gebruikte elektrische auto: een economisch verantwoorde keuze!"

De elektrische auto is dankzij zijn actieradius perfect geschikt voor woon-werkverkeer en ritten tot 150 kilometer in de omtrek. De weinige auto's die al beschikbaar zijn op de occasionmarkt bieden grote voordelen qua kosten en mobiliteit. Zoals de Citroën C-Zero, een stadsauto die in een mum van tijd kan worden opgeladen en die geen druppel brandstof verbruikt!

Elektrische auto

Wat zijn de aandachtspunten bij de aanschaf van een gebruikte elektrische auto?

  • De kilometerstand: in de meeste gevallen is die laag, omdat met elektrische auto's vaak kleine afstanden worden afgelegd, met name binnen de bebouwde kom. U kunt bij het Citroën Select-netwerk goede occasions vinden met minder dan 10.000 km op de teller.
  • De conditie van de tractiebatterij: maak een proefrit met de elektrische auto om een beeld te krijgen van de werkelijke actieradius. Rijd met de airconditioning of de verwarming ingeschakeld en test de tractiebatterij door op een 80km-weg te kijken hoe snel de actieradius afneemt. Een praktijktest spreekt boekdelen!         
  • De manier van opladen: wordt de auto verkocht met alle accessoires die nodig zijn voor het opladen? Zijn deze in goede staat? Vergeet niet het volledige systeem te testen door het, bijvoorbeeld bij u thuis, aan te sluiten op het lichtnet!
  • De kosten van de onderdelen en accessoires: het onderhoud van een elektrische auto is relatief eenvoudig. Informeer naar de prijs van carrosseriedelen of onderdelen die niet gerelateerd zijn aan de motor. Elektrische auto's worden vooral gebruikt in de stad, met alle negatieve aspecten die daar bij horen: trottoirbanden, parkeerdeukjes, deukjes door geopende portieren enz.
E-mehari

Waar kunt u een gebruikte elektrische auto kopen?

Als u een elektrische auto bij een autobedrijf koopt, krijgt u advies op maat zodat duidelijk is in welke staat de auto zich bevindt. Bovendien kunnen de medewerkers van het Citroën Select-netwerk u vertellen welke auto aan uw eisen voldoet en hoe u de auto optimaal kunt gebruiken. Het Citroën Select-netwerk biedt niet alleen een auto, maar ook de bijbehorende services aan. En die kunnen nu net het verschil maken: fabrieksgarantie, financieringsmogelijkheden, inruil enz. Kom dan ook snel bij ons langs om over te schakelen op de elektrische auto!

Renzo van Dongen
Renzo van Dongen
Bent u op zoek naar een voordeligere auto die het milieu zo min mogelijk belast? Kies dan een elektrische auto!
#Elektrisch rijden
#Occasion