Een gebruikte gezinsauto kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Binnenkort gezinsuitbreiding? Dan is het nu tijd voor de aanschaf van een occasion met ruimte voor het hele gezin, tegen een redelijke prijs! Stationcar, SUV, MPV, budget, formaat, aantal zitplaatsen, binnenruimte, bagageruimte, opbergmogelijkheden... De aanschaf van een gezinsauto lijkt wel wat op het gezinsleven: het is een langetermijninvestering. En bij een investering gaat u niet over één nacht ijs!

Hoe kiest u nu de occasion die tegen een redelijke prijs aan alle behoeften van het gezin voldoet? Door de onderstaande aankoopadviezen te volgen!

Wat is het belangrijkste argument voor een gezinsauto, of het nu om een stationcar, een MPV of een SUV gaat? De ruimte voor het hele gezin en het aantal zitplaatsen (tot wel 7 zitplaatsen in de Citroën Grand C4 Picasso). Houd bij het kiezen van uw toekomstige gezinsauto rekening met het aantal passagiers dat gewoonlijk meerijdt... En vergeet een mogelijke toekomstige gezinsuitbreiding niet!

gezinsauto

Ook de indeling van het interieur is van belang. Hoe zijn de opbergruimtes over het interieur verdeeld? Is de auto specifiek met het oog op kinderen ontworpen, zoals de Berlingo met zijn Modutop? Welke uitrusting is voor u belangrijk? De op de markt beschikbare gezinsauto's kunnen aan alle eisen van het gezinsleven voldoen, aarzel daarom niet om de voor u belangrijke uitrustingselementen mee te nemen in uw overweging: onderling verwisselbare stoelen, een flexibel in te delen interieur, een imperiaal, opbergruimtes, schuifdeuren: iedereen heeft zijn eigen behoeften en gewoonten!

Bij gezinsauto's kunt u kiezen uit een aantal carrosserievarianten:

• De stationcar, op basis van en met dezelfde rijeigenschappen als de hatchback of sedan waarvan hij is afgeleid, maar dan met extra ruimte. Hebt u twee kinderen? Dan is een gebruikte stationcar, zoals de Citroën C5 Tourer, een goede oplossing. Voor rond de 9000 euro hebt u al een auto met weinig kilometers op de teller.

• De flexibele MPV voldoet met zijn modulariteit en vele opbergmogelijkheden aan de wensen van het hele gezin: weekendjes weg, ritjes naar de sportclub of lange vakantieritten. Voor ongeveer 10.000 euro beschikt u over de leefruimte van een grote MPV, zoals de Citroën Grand C4 Picasso die tot wel 7 inzittenden kan vervoeren.

• De sportieve en praktische SUV biedt het beste compromis tussen design, comfort en flexibiliteit. Voor rond de 10.000 euro rijdt u al in een gebruikte Citroën C4 Cactus.

Cactus

Met al deze aspecten moet u rekening houden tijdens uw zoektocht naar de voor uw gezin perfecte auto. Vertrouw daarom bij de aanschaf van uw gebruikte gezinsauto op de kennis van een professioneel autobedrijf. Bij Citroën Select zijn alle occasions grondig gecontroleerd en beoordeeld (merk, model, prijs, kilometerstand, vermogen) en profiteert u van de servicekwaliteit van het Citroën Select-netwerk. U zult niet teleurgesteld zijn!

Renzo van Dongen
Renzo van Dongen
Het is tijd voor de aanschaf van een occasion met ruimte voor het hele gezin!
#Gezinsauto
#Occasion
#CitroënSelect