Bent u op zoek naar een gebruikte bedrijfsauto? Volg dan deze aankoopadviezen!

Stel uzelf de juiste vragen voordat u een bedrijfsauto gaat kopen: hoeveel laadvermogen en laadvolume moet de auto hebben, waarvoor ga ik de auto gebruiken, hoe moet het interieur zijn ingedeeld en hoe lang wil ik met de auto kunnen doen (kilometerstand)? Aan welke eisen van mijn beroep moet hij voldoen? Zoekt u een omgebouwde bestelauto, bijvoorbeeld op basis van een Citroën Jumpy, of zoekt u een bus voor het vervoer van goederen, zoals een Citroën Jumper?

Bedrijfsauto

Welke criteria moet u hanteren om de juiste gebruikte bedrijfsauto te kopen?

  • De prijs: laten we er niet omheen draaien, het grote voordeel van een occasion is natuurlijk de lagere prijs. U kunt al een goed uitgeruste bedrijfsauto kopen voor minder dan 10.000 euro. Boven dat bedrag vindt u royaal uitgeruste bestelbussen met een groot laadvolume. Een mooie gelegenheid om te profiteren van opties die nieuw te duur voor u zouden zijn.
  • De motor: de meeste grotere bedrijfsauto's zijn voorzien van een dieselmotor met een vermogen van 100 tot 120 pk die uitstekend geschikt is voor intensief gebruik. Maar let ook op hoe zwaar de lading zal zijn die u denkt te gaan vervoeren en van welke uitrustingselementen de auto is voorzien.
  • Het volume: verhuisbedrijven, bouwbedrijven, koeriersbedrijven: voor een bedrijfsauto zijn laadvolume en laadvermogen essentiële factoren, omdat ze rechtstreeks gerelateerd zijn aan uw bedrijfsactiviteiten. Informeer naar het maximaal toegestane totaalgewicht en het maximaal toegestane treingewicht en vergelijk deze waarden met wat u voor uw activiteiten nodig hebt. Voor een koeriersbedrijf in de stad is een Citroën Berlingo een goede keuze, terwijl een loodgieter zonder twijfel de voorkeur zal geven aan een Citroën Jumpy om al zijn spullen te kunnen vervoeren.
  • De uitrusting: in- en uitladen, koeriersactiviteiten, bouwactiviteiten: kiest u voor een bedrijfsauto die u nog moeten laten inrichten of gaat u voor een exemplaar dat direct in gebruik kan worden genomen? En vergeet de hulpsystemen niet. Ze zijn bijzonder handig voor mensen die veel op de weg zitten: elektrisch bedienbare ruiten, laadklep, ingebouwd GPS, parkeerhulp, stuurbekrachtiging enz. En werkt ook alles? Aarzel niet alle uitrustingselementen te controleren of vertrouw op de kennis van de professionals van het Citroën Select-netwerk.

 

Bedrijfsauto

U hebt het begrepen, de occasionmarkt van bedrijfsauto's is groot, complex en specifiek. Daarom zet het Citroën Select-netwerk al zijn kennis in om u door ons gecontroleerde en goedgekeurde occasions aan te bieden. Vind nu snel de bedrijfsauto die aan al uw wensen voldoet dankzij onze multimerk-zoekmachine.

Renzo van Dongen
Renzo van Dongen
Bestelwagen, omgebouwde bus, pick-up: nieuwe bedrijfsauto's zijn vaak duur in aanschaf. Daarom zijn ze als occasion erg gezocht. Maar het bedrijfsmatige gebruik van deze auto's is vaak zwaarder dan het leven van een personenauto: sommige zijn bij verschillende bedrijven in dienst geweest en hebben meerdere taken moeten vervullen. Daarom is een goede inspectie van de auto extra belangrijk!
#Bedrijfsauto
#Zakelijk rijden
#Occasion
#Citroën Select