De aanschaf

Een goede inschatting maken van de waarde van een occasion

Elke gebruikte auto heeft al de nodige kilometers gereden en kan meerdere eigenaren hebben gehad. Het is dus logisch dat een gebruikte auto minder waard is dan een nieuwe, ook al is hij nog maar een paar jaar oud. En dat is voor u natuurlijk een uitkomst, omdat u op zoek bent naar een betaalbare auto!

De verkoopprijs van een gebruikte auto is afhankelijk van verschillende factoren: de eigenschappen van de auto zijn natuurlijk belangrijk, maar ook de door de verkopende partij geboden services kunnen waarde toevoegen. Hieronder ziet u een overzicht van de factoren die van belang zijn voor de verkoopprijs.

 "De koerswaarde van gebruikte auto's en de bruto waarde van een auto"

Er zijn verschillende mogelijkheden om de waarde van een auto te bepalen. De Bovag-koerslijst is hiervoor al van oudsher een hulpmiddel, maar er zijn tegenwoordig meer mogelijkheden die met name via het internet worden aangeboden. Op deze site kunt u vrijblijvend een inruilvoorstel of verkoopbod voor uw huidige auto aanvragen. Deze tools werken allemaal op basis van dezelfde criteria: het merk, het model, de datum eerste toelating en de staat van de auto.

Ook andere criteria zijn van belang om de waarde van een gebruikte auto zo nauwkeurig mogelijk te kunnen bepalen: opties, de kilometerstand in verhouding tot de leeftijd of het exclusieve karakter van de auto (bijvoorbeeld een gelimiteerde serie).

De meeste van deze tools geven slechts een globale waarde van de auto. Om voordat u een occasion koopt een concreet idee van de waarde te verkrijgen is het belangrijk ook te letten op zaken die auto meerwaarde geven, zoals de inbegrepen garantie en services (met name bij het Citroën Select dealernetwerk). De leeftijd van de occasion is dus niet het enige dat telt!

"Inbegrepen garantie en services, voordelen die het verschil maken!"

De verkoopwaarde van een auto wordt dus niet alleen door de auto zelf bepaald! Ook de geboden garantie en services kunnen hierop invloed hebben. Voor occasions van minder dan 2 jaar oud met een lage kilometerstand kan nog de standaard fabrieksgarantie gelden. Wanneer u een occasion koopt bij een dealer, kunt u bovendien profiteren van verlengde garantie, hebt u minder administratieve rompslomp en kunt u uw oude auto inruilen. U koopt een op alle punten gecontroleerde auto die doet wat u van hem verwacht... dat geeft zekerheid! Dus voorkom vervelende verrassingen en kies voor een occasion van het Citroën Select dealernetwerk!

Jeroen
Jeroen
Hoe wordt de waarde van een occasion bepaald?
#Occasion
#CitroenSelect
#Waarde inschatten