Online aankoop

De aanschaf van een occasion via het internet

In Nederland veranderen elk jaar meer dan 2 miljoen auto's van eigenaar en door de ontwikkelingen op het internet wordt het aanbod alleen maar groter! Dat biedt het voordeel dat het nog nooit zo eenvoudig is geweest om de gewenste occasion te vinden. Bij het aanschaffen van een occasion via het internet moet u echter wel op uw hoede zijn. Maar geen zorgen, met onze tips kunt u veilig online uw slag slaan!

"Het internet is een handig hulpmiddel bij de aanschaf van een occasion."

Het internet is een uitstekende bron wanneer u informatie zoekt over de auto die u wilt kopen. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse autokopers internet gebruikt als belangrijkste bron, om zich te oriënteren voor de aanschaf van een gebruikte auto. Technische gegevens, type, model, uitvoering, uitrustingniveau, reviews van eigenaren, foto's met hoge resolutie, etc.

Via verschillende sites hebt u toegang tot een enorm aanbod van occasions, zowel van particulieren als van autobedrijven. We kunnen ons voorstellen dat u dan even door de bomen het bos niet meer ziet: duizenden auto's, soms erg summiere beschrijvingen, oude foto's... Gelukkig hebben ook de autofabrikanten begrepen dat het internet een belangrijk medium in de occasionwereld is geworden en bieden ook zij mogelijkheden om eenvoudig online een occasion te vinden. Daarom biedt Citroën u het Citroën Select dealernetwerk en de website citroenselect.nl!

 

Een occasion online aanschaffen: onze adviezen

Auto’s gaan steeds langer mee, waardoor tijdens de levensduur een auto tegenwoordig  gemiddeld 5 eigenaren kent in plaats van de 3 of 4 een tiental jaren geleden. Bij de aankoop van een occasion op het internet moet u dus extra goed opletten. Om onaangename verrassingen te voorkomen is het verstandig auto's te selecteren die door een duidelijk herkenbare verkoper worden aangeboden en waarover een maximale hoeveelheid informatie beschikbaar is. De kilometerstand, het bouwjaar en de lijst van opties is niet voldoende. U moet ook de reparatiehistorie van de auto kunnen bekijken en meer weten over het type gebruik dat van de auto is gemaakt (vooral in de stad of juist op de snelweg) om een afgewogen keuze te kunnen maken.

Als een auto door het Citroën Select dealernetwerk op internet wordt aangeboden, weet u zeker dat de beschrijving van de auto volledig en juist is, dat de auto op 100 punten is gecontroleerd en dat de verkopers u alle nuttige informatie kunnen overleggen. Een dergelijke aankoop via internet (hoewel de verkoop zelf niet op het web gebeurt maar in het dealerbedrijf) biedt de koper zekerheid. Bovendien kan hij gebruikmaken van aanvullende services: fabrieksgarantie, financieringsmogelijkheden, inruil enz. De virtuele aankoop wordt zo een prettige realiteit dankzij het Citroën Select dealernetwerk.

Jeroen
Jeroen
Een occasion aanschaffen via het internet, hoe pak je dat aan?
#Online
#Occasion
#CitroënSelect