Aanschaf van een occasion: voorkom een miskoop!

U overweegt de aanschaf van een occasion, maar u bent bang een miskoop te doen? Of u nu een auto van een particulier of bij een bedrijf koopt, voorzichtigheid is altijd geboden. Als occasion begint een auto aan een tweede leven, maar hij heeft wel al duizenden kilometers achter de wielen. Wij helpen u om een goede aankoop te doen. U krijgt van ons alle ins en outs.

Onze tips voor de aanschaf van een goede occasion zodat u geen miskoop doet.

 

De waarde van de auto en de beschrijving

Bij de aanschaf van een occasion moet u de verkoper kunnen vertrouwen. Model, uitvoering, opties, kilometerstand, het zijn allemaal gegevens die u zult moeten geloven, maar die u ook kunt controleren. Controleer of alle informatie coherent is. Als een bepaalde uitvoering volgens de beschrijving van de fabrikant moet zijn voorzien van lederen bekleding, terwijl de auto in kwestie is voorzien van stoffen bekleding, dan hebt u reden om argwanend te zijn. Kijk altijd naar de op de teller aangegeven kilometerstand en controleer of het chassisnummer van de auto en dat vermeld op het kentekenbewijs met elkaar overeenkomen. Ga ook na wat de waarde van de auto is. De verkoopprijs moet in de buurt liggen van de prijs die in de officiële koerslijsten is vermeld. Bij een te lage of te hoge prijs moet u op uw hoede zijn. Wanneer u een auto koopt bij een bedrijf (zoals bij het Citroën Select dealernetwerk), kunt u ervan uitgaan dat deze punten zijn gecontroleerd en dat de auto wordt aangeboden voor een marktconforme prijs die volgens specifieke criteria is berekend.

 

Zorg dat u de auto grondig inspecteert!

Geloof alleen wat u ziet! Het interieur, de carrosserie... controleer de auto tot op de kleinste details. Verschaf uzelf eerst een algemene indruk en inspecteer vervolgens grondig de carrosserie, de onderkant van de auto, de banden, de koplampen en de buitenspiegels. Dan komt het moment om de motorkap te openen. Controleer de niveaus (motorolie, koelvloeistof) en vraag de verkoper de motor even te laten draaien zodat u kunt horen of hij gezond klinkt. Ga na hoe oud de accu is en wanneer de distributieriem en de filters (met name bij dieselmotoren) voor het laatst zijn vervangen. Dat zijn vragen die u bruikbare informatie opleveren en u helpen de betrouwbaarheid van de verkoper te bepalen. Twijfelt hij of geeft hij geen duidelijke informatie, dan heeft hij wellicht iets te verbergen. Bij een gespecialiseerd bedrijf kunt u een occasion kopen met garantie en hebt u de zekerheid dat er vóór de aflevering een grote onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. Het Citroën Select dealernetwerk beschikt van alle Citroën Select-occasions, van de compacte C1 tot de Jumper bestelwagen, over een volledige onderhoudshistorie.

Wanneer u zeker wilt weten dat u het van doen hebt met een specialist die de auto die hij aan u verkoopt perfect kent, zoek dan uw occasion op de Citroën Select-website. U kunt de auto komen bekijken, er een proefrit mee maken en er de volledige onderhoudshistorie van krijgen. Wilt u zorgeloos een occasion aanschaffen? Kies dan voor de occasions van Citroën.

Renzo van Dongen
Renzo van Dongen
Onze tips voor de aanschaf van een goede occasion zodat u geen miskoop doet.
#Voorkom een miskoop
#Occasion kopen